Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

IOS 8 finns nu i över hälften av alla IOS‑enheter

Enligt Apple har nu 52 procent av aktiva IOS-enheter uppdaterats till IOS 8, medan det äldre IOS 7 fortfarande finns i 43 procent av enheterna.

Årets IOS-uppdatering har gått trögare än vanligt. Efter lanseringen av IOS 8.1 har dock användandet ökat något, och nu finns det nya operativsystemet i 52 procent av aktiva IOS-enheter. Under Apples senaste evenemang den 16 oktober uppgavs siffran ligga på 48 procent, och den 7 oktober skrev 99mac att 47 procent hade uppdaterat.

Siffrorna är baserade på enheter som använde App Store under en vecka, och redovisas på Apples supportsida för utvecklare. Det finns flera faktorer som kan vara en förklaring till att spridningen av IOS 8 gått långsammare än under motsvarande period för IOS 7 förra året.

Dels har IOS 8 drabbats av en del buggar. Den första versionen hade en bugg som hindrade appar att använda ramverket Healthkit, och den första uppdateringen 8.0.1 drogs snabbt tillbaka då den gjorde många telefoner oförmögna att ringa samtal eller använda nätverk. Det är alltså möjligt att många användare avvaktat tills version 8.1 funnits tillgänglig.

Andra förklaringar är att det totalt sett finns fler aktiva IOS-enheter nu än förra året, och att uppdateringen procentuellt sett därför stiger långsammare. Slutligen kan det finnas användare som saknar utrymme på sin enhet för att uppdatera, då IOS 8 kräver mer ledigt utrymme än tidigare system vid uppdatering.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.