T-Mobile vd: "Komplicerat med Apple SIM"

Apple har byggt in ett SIM-kort i sina nya Ipad-modeller, men än så länge är villkoren ganska komplicerade. Apple SIM som det kallas fungerar än så länge bara i USA och Storbritannien.

Både Ipad Air 2 och Ipad Mini 3 kommer med ett inbyggt universal SIM-kort som kallas för #Apple SIM. Istället för att fysiskt byta kort ska kunder via inställningar i IOS kunna byta mellan olika operatörer beroende på var de befinner sig i världen.

SIM-kortet fungerar i dagsläget med fyra operatörer, AT&T, Sprint, T-Mobile och EE. De tre första är amerikanska operatörer och den sista finns i Storbritannien. Ett nytt internt säljdokument från Apple berättar mer om hur det hela fungerar i USA, rapporterar 9to5mac.

Användare som köper någon av Ipad-modellerna i en Apple-butik får Apple SIM och kan välja mellan operatörerna som listas. Apple listar följande punkter:

  • Kunder som väljer en dataplan från antingen Sprint eller T-Mobile kan köpa datatrafik från EE när de är i Storbritannien via Inställningar i IOS.

  • De kan också byta till någon av de andra operatörerna som listas hemma i USA.

  • Kunder som vill använda en annan operatör än de som stöds av Apple SIM kan kontakta den operatören och skaffa ett specifikt SIM-kort.

  • Kunder som köper en Ipad Air 2 eller Ipad Mini 3 i en av telefonoperatörernas butiker kommer bara att kunna välja den operatören.

Kunder som väljer AT&T kommer inte att kunna byta till någon annan operatör utan måste skaffa ett separat SIM-kort från den operatör de vill byta till.

T-Mobiles vd John Legere har via Twitter försökt reda ut hur Apple SIM fungerar och avrundar med att det är komplicerat. Legere skriver att här är en förändring i det mobila ekosystemet som växer fram och som "vi kommer att behöva lista ut längs vägen".