Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

T-Mobile vd: "Komplicerat med Apple SIM"

Apple har byggt in ett SIM-kort i sina nya Ipad-modeller, men än så länge är villkoren ganska komplicerade. Apple SIM som det kallas fungerar än så länge bara i USA och Storbritannien.

Både Ipad Air 2 och Ipad Mini 3 kommer med ett inbyggt universal SIM-kort som kallas för #Apple SIM. Istället för att fysiskt byta kort ska kunder via inställningar i IOS kunna byta mellan olika operatörer beroende på var de befinner sig i världen.

SIM-kortet fungerar i dagsläget med fyra operatörer, AT&T, Sprint, T-Mobile och EE. De tre första är amerikanska operatörer och den sista finns i Storbritannien. Ett nytt internt säljdokument från Apple berättar mer om hur det hela fungerar i USA, rapporterar 9to5mac.

Användare som köper någon av Ipad-modellerna i en Apple-butik får Apple SIM och kan välja mellan operatörerna som listas. Apple listar följande punkter:

  • Kunder som väljer en dataplan från antingen Sprint eller T-Mobile kan köpa datatrafik från EE när de är i Storbritannien via Inställningar i IOS.

  • De kan också byta till någon av de andra operatörerna som listas hemma i USA.

  • Kunder som vill använda en annan operatör än de som stöds av Apple SIM kan kontakta den operatören och skaffa ett specifikt SIM-kort.

  • Kunder som köper en Ipad Air 2 eller Ipad Mini 3 i en av telefonoperatörernas butiker kommer bara att kunna välja den operatören.

Kunder som väljer AT&T kommer inte att kunna byta till någon annan operatör utan måste skaffa ett separat SIM-kort från den operatör de vill byta till.

T-Mobiles vd John Legere har via Twitter försökt reda ut hur Apple SIM fungerar och avrundar med att det är komplicerat. Legere skriver att här är en förändring i det mobila ekosystemet som växer fram och som "vi kommer att behöva lista ut längs vägen".

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.