Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ipad Mini 3 – en pliktskyldig uppgradering

Apples minsta Ipad har fått Touch ID och guldfärg, men räcker det för att kallas ny, och är det värt att uppgradera? 99mac har låtit Ipad Mini 3 passera genom testlabbet.

Inledning

När Apple introducerade den första Ipad Mini i november år 2012 var det i princip en Ipad 2 på insidan med mindre skärm. Prestandamässigt var den därmed påtagligt klenare än den fjärde generationens fullstora Ipad som kom samtidigt. Den smidiga storleken gjorde ändå att många användare valde Ipad Mini framför sitt större syskon, trots A5-processor och frånvaron av Retinaskärm.

Förra året lanserades både Ipad Air och en ny version av Ipad Mini med Retina. Anmärkningsvärt nog var båda modellerna i princip jämnbördiga i både prestanda och funktioner. Båda hade Retinaskärm med exakt samma upplösning, och båda hade A7-processor. Ipad Air hade en A7 med något högre klockfrekvens, men annars var det enbart den fysiska storleken på bildskärmen som skilde. Signalen var tydlig – Ipad Mini var en fullvärdig medlem av Ipad-familjen, och valet av skärmstorlek skulle inte innebära något nedköp vad gäller hastighet.

I år tänker Apple återigen annorlunda. För där Ipad Air 2 är en rejäl uppdatering av förra årets Ipad Air är Ipad Mini 3 exakt likadan som Ipad Mini 2 (som den retroaktivt heter) förutom att den utrustats med Touch ID, och numera erbjuds i guldfärg.

Det här är förstås tråkigt för oss som älskar storleken på Ipad Mini, och visar nu om igen att Apple betraktar den större Ipad-modellen som flaggskeppet vad gäller ny teknik och hastighet. Ipad Mini 2 var en smått otrolig uppgradering från den första Ipad Mini – möjligen det största hoppet mellan två Ipad-modeller någonsin, och det är fortfarande ingen dålig apparat. Men oavsett är det tråkigt, och frågan är om framtida Ipad Mini-modeller nu alltid kommer att ligga ett år efter Ipad Air och dess efterföljare vad gäller teknik.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.