Ifixit sätter tänderna i Ipad Air 2

Gänget på Ifixit har öppnat upp Apples nya Ipad Air 2 och kikat vad som finns inuti.

Nu finns Ipad Air 2 i butik, och precis som de brukar har webbsajten Ifixit skaffat ett exemplar för att plocka isär och granska insidan. Resultaten redovisas på deras webbplats med både text och video.

En Ipad är inte konstruerad för att vara lätt att öppna, och Ipad Air 2 får endast betyget 2 på reparationsskalan, där 10 är det högsta och ges till en enhet som är enklast att reparera. Detta är samma betyg som förra årets Ipad Air. Att glaspanelen och bildskärmen är sammanfogade på den nya modellen gör den visserligen lite enklare att öppna, men å andra sidan innebär det också högre kostnad för att reparera en skadad skärm, enligt Ifixit.

För övrigt konstaterar Ifixit att batteriet i den nya Ipad AIr 2 är något mindre och lättare än det som satt i föregångaren, och inte heller lika kraftfullt med en kapacitet på 27,62 Wh jämfört med tidigare 32,9 Wh. En annan skillnad är att placeringen av Wifi-antennterna numera är på ovansidan av Ipad, istället för att som tidigare ha suttit i den nedre delen av surfplattan. Ipad Air 2 har också två stycken ljussensorer istället för en.

Den fullständiga genomgången går att läsa hos Ifixit, med en serie bilder och kommentarer.