Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ifixit sätter tänderna i Ipad Air 2

Gänget på Ifixit har öppnat upp Apples nya Ipad Air 2 och kikat vad som finns inuti.

Nu finns Ipad Air 2 i butik, och precis som de brukar har webbsajten Ifixit skaffat ett exemplar för att plocka isär och granska insidan. Resultaten redovisas på deras webbplats med både text och video.

En Ipad är inte konstruerad för att vara lätt att öppna, och Ipad Air 2 får endast betyget 2 på reparationsskalan, där 10 är det högsta och ges till en enhet som är enklast att reparera. Detta är samma betyg som förra årets Ipad Air. Att glaspanelen och bildskärmen är sammanfogade på den nya modellen gör den visserligen lite enklare att öppna, men å andra sidan innebär det också högre kostnad för att reparera en skadad skärm, enligt Ifixit.

För övrigt konstaterar Ifixit att batteriet i den nya Ipad AIr 2 är något mindre och lättare än det som satt i föregångaren, och inte heller lika kraftfullt med en kapacitet på 27,62 Wh jämfört med tidigare 32,9 Wh. En annan skillnad är att placeringen av Wifi-antennterna numera är på ovansidan av Ipad, istället för att som tidigare ha suttit i den nedre delen av surfplattan. Ipad Air 2 har också två stycken ljussensorer istället för en.

Den fullständiga genomgången går att läsa hos Ifixit, med en serie bilder och kommentarer.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.