Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple-event oktober 2014

Prylarna Apple inte uppdaterat på länge

På inbjudningarna till Apples presskonferens på torsdag står det "It's been too long" och internet är fullt av spekulationer kring vad det kan betyda. 99mac går igenom vilka produkter som inte uppdaterats på länge.

Apples inbjudningar brukar inte bestå av så mycket mer än en variant av deras logotyp tillsammans med en fras. De sprids som en löpeld runt internet tillsammans med analyser kring vad minsta pixel kan betyda.

På torsdag är det dags för nästa evenemang som hålls i aulan på företagets kontor i Cupertino, USA och denna inbjudan är lika mystisk som de tidigare med frasen "It's been way too long" .

Mycket pekar på att Apple kommer att visa upp nya modeller av Ipad under torsdagskvällen svensk tid, men det var inte särskilt länge sedan det hände något med Ipad-modellerna så frasen kanske syftar på någon annan produkt? 99mac går igenom Apples produkter och funderar på vilka som inte fått någon kärlek på länge.

Apple TV

Apples chefer har flera gånger nämnt att tv-upplevelsen inte är perfekt och att det är ett intressant område. Den nuvarande Apple TV släpptes i mars förra året, men bjöd knappt på några förändringar mot modellen som kom i mars 2012. Bland önskemålen från användare finns en App Store, stöd för snabbare Wifi och Bluetooth.

Ipod

Apple har inte uppdaterat sina Ipod-modeller på väldigt länge och försäljningen går neråt för varje kvartalsrapport. Ipod Nano har inte uppdaterats på över ett år och Ipod Shuffle är ännu äldre. Kanske går de här två enheterna samma öde till mötes som Ipod Classic, som Apple nyligen tog bort.

Ipod Touch däremot har kanske fortfarande en plats bredvid Apples Iphone-modeller, men har inte fått några större uppdateringar på länge. I juli i år fick den några mindre förändringar så som billigare pris och nya färgalternativ.

Skrivare

Redaktionen på 99mac skulle bli oerhört förvånade om Apple plötsligt släpper nya skrivare, men det är onekligen en kategori som inte uppdaterats på väldigt länge. Den senaste skrivaren Apple gjorde var Laserwriter 8500, som slutade produceras i januari 1999.

Thunderbolt-skärm

Apple har ingen egen 4K-skärm, men säljer både Mac Pro och Macbook Pro med Retina som har stöd för upplösningen. Förutom att uppdatera upplösningen på företagets Thunderbolt-skärm från 2011 skulle företaget också kunna uppdatera Magsafe-kontakten till den nyare versionen som används på de senaste modellerna av bärbara datorer.

Mac Mini

Apples minsta stationära dator uppdaterades senast för två år sedan och är populär bland annat tack vare den låga prislappen. Det har gått rykten om att Apple kommer att visa upp en ny modell den här veckan, men tidsmässigt är lanseringen något udda då Intels nästa generation av processorer kommer först tidigt nästa år och Apple därmed bara har relativt gamla Haswell-processorer att använda.

Datorn skulle också kunna uppdateras med stöd för den trådlösa standarden 802.11ac och en del drömmer om att datorn också får stöd för 4K-skärmar.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.