Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Ipad Air 2 får snabbare A8X‑processor

Nästa generation av Ipad Air får en kraftigare processor än Iphone 6 och 6 Plus, enligt nya uppgifter. Högre upplösning, bättre prestanda och appar sida vid sida är några av möjligheterna.

Inför Apples pressevenemang på torsdag den 16 oktober sprids bilder som sägs föreställa komponenter till den kommande modellen av Ipad Air 2. Bilderna från bloggen apple.club.tw [Google-översatt] visar vad som uppges vara bland annat logikkortet till Ipad Air 2.

Intressant är att processorn på bilden beskrivs som en A8X, vilket alltså skulle innebära att Ipad Air 2, och kanske en ny Ipad Mini, får en kraftigare variant av den A8-processor som sitter i Iphone 6 och Iphone 6 Plus.

Förra årets Ipad Air fick samma A7-processor som användes i Iphone 5S, men två tidigare år har surfplattorna innehållit varianter av processorn med kraftigare grafikprocessor. Den tredje generationen Ipad, som var den första modellen med Retina-skärm och lanserades i början av 2012, hade varianten A5X. Den fjärde generationen som kom senare samma år hade A6X som processor.

Kan behövas för Retina HD

Förutsatt att bilderna är äkta skulle detta alltså innebära att årets Ipad-modeller får bättre grafikmöjligheter än Iphone 6 och 6 Plus. Men det är också möjligt att den större bildskärmen på Ipad i kombination med att den nya modellen ryktas få högre upplösning i Retina HD kräver en kraftigare variant av A8-processorn för att fungera bra. Det är också möjligt att A8X i kombination med två gigabyte internminne istället för tidigare en gigabyte kan möjliggöra den tidigare ryktade funktionen att köra appar sida vid sida.

Bilderna som publicerats visar också andra komponenter och ger ytterligare stöd för att ryktena om att nästa Ipad får Touch ID. Komponenten med volymknappar saknar den särskilda knappen för att stänga av ljudet, alternativt aktivera rotationslåset, som tidigare rapporterats.

Apple förmodas lansera Ipad Air 2 och troligtvis en ny version av Ipad Mini den 16 oktober, tillsammans med nya Mac-modeller, IOS 8.1 och OS X Yosemite.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.