Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple bekräftar evenemang 16 oktober

Apple har skickat ut inbjudningar till ett evenemang den 16 oktober, i enlighet med tidigare uppgifter. Uppdaterade Ipad-modeller, nya Mac-datorer och OS X Yosemite kan visas upp.

Apple bekräftar nu att det kommer att hållas ett evenemang för media den 16 oktober i aulan på bolagets huvudkontor i Cupertino. Inbjudningar till utvalda representanter från media och särskilda gäster har skickats ut, rapporterar 9to5mac.

Evenemanget kommer att börja klockan 19.00 svensk tid, och det är ännu inte känt om Apple kommer att sända en liveström av presentationen.

Det är heller inte känt vad Apple kommer att presentera, men en ganska säker gissning är att de kommer att visa upp åtminstone en ny Ipad-modell, nämligen en uppföljare till förra årets Ipad Air. Nästa modell får enligt uppgift en snabbare A8-processor, förbättrad kamera, en förändrad design, Touch ID och ett färgalternativ i guld. En ny version av Ipad Mini med motsvarande funktioner och prestanda är också troligt.

För den som vill roa sig med att leta efter dolda budskap i Apples inbjudningskort är Apple-symbolen på kortet i samma utförande som logotypen för när Mac fyllde 30 år. Detta kan tala för att huvudfokus på evenemanget kommer att ligga på nya Mac-datorer. Det har ryktats om en ny Imac med Retina-skärm, uppdaterade Mac Mini och inte minst en ny tunnare Macbook Air utan fläktar med 12-tumsskärm.

På mjukvarusidan tros Apple lansera OS X Yosemite, och eventuellt avslöja fler detaljer om betalsystemet Apple Pay som ska komma i oktober.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
19 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.