Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple I kan inbringa miljonbelopp på auktion

En välbevarad och fullt fungerande Apple I ska auktioneras ut via Bonhams i New York och tros inbringa miljonbelopp. Steve Wozniak tillverkade moderkortet för hand i Steve Jobs föräldrars garage.

Steve Jobs grundade Apple tillsammans med Steve Wozniak och Ronald Wayne mot slutet av 70-talet. Allt började i Jobs föräldrars garage där Wozniak satt och handgjorde moderkorten till datorn som kom att kallas för Apple I.

Den 22 oktober håller auktionshuset Bonhams i New York en auktion på temat vetenskapshistoria, och en av huvudattraktionerna är just ett av få kvarvarande moderkort för Apple I. Totalt tillverkades omkring 200 exemplar av datorn. Det här moderkortet tros komma från den allra första leveransen till Paul Terrells The Byte Shop.

Då det här är ett av få exemplar som fortfarande fungerar tros objektet dra in stora belopp och stanna någonstans mellan 300 000 och 500 000 dollar, motsvarande 2,2–3,6 miljoner kronor. När datorn började säljas 1976 låg prislappen på 666,66 dollar.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.