Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fortsatt tufft för Samsung under kvartalet

Samsung tappar 60 procent av sin vinst jämfört med förra året och fortsätter att tappa mark på mobilmarknaden till kinesiska tillverkare.

Samsung har varnat för att bolagets vinst för årets tredje #kvartal kommer att hamna under marknadens förväntningar. Enligt Samsung kommer bolaget att rapportera en operativ vinst på 3,8 miljarder dollar för kvartalet som slutade i september, motsvarande cirka 27 miljarder kronor. Det innebär en vinst som är nästan 60 procent lägre än motsvarande period förra året, rapporterar Recode.

Samsungs totala försäljning uppgick under kvartalet till 44 miljarder dollar, eller 315,8 miljarder kronor. Det innebär en minskad försäljning med 20 procent jämfört med året innan. Trots att Samsungs totala försäljning av smarta telefoner ökat har marginalerna minskat som en följd av att de sålt färre mobiler i de högre prisskikten med bättre vinstmarginal, och att det genomsnittliga försäljningspriset blivit lägre.

Konkurrens från två håll

På mobilmarknaden har Samsung under en längre tid utsatts för svår konkurrens från både Apple, som är den största konkurrenten i de högre prisklasserna, och kinesiska tillverkare som Xiaomi som utmanar i de billigare segmenten. I augusti rapporterade 99mac att Xiaomi gått om Samsung på den kinesiska marknaden och blivit landets största försäljare av smarta mobiltelefoner.

Sydkoreanska Samsung uppger att de planerar att möta trenden genom att lansera en ny serie mobiltelefoner i de lägre prisklasserna samt mellansegmenten av marknaden, för att bli mer konkurrenskraftiga i länder som Kina. Bolaget säger sig också ha "försiktiga förväntningar" på en ökad försäljning under det fjärde kvartalet.

Samsungs övriga verksamheter har inte heller gått särskilt bra under kvartalet. Sommarsäsongen för tv-apparater slutade tidigare än planerat, vilket gjorde att efterfrågan sjönk. En svagare japansk valutakurs jämfört med den koreanska gjorde också att japanska tv-tillverkare kunde pressa ner priserna, enligt Bloomberg.

Tillverkningen av minnen gick däremot fortsatt bra, med stark efterfrågan från tillverkare av datorer, servrar och andra enheter. En ny minnesfabrik ska byggas i Sydkorea för att möta behovet av minnen från kunder som Apple.

Kommentarer
54 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.