Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Instapaper blir gratis med dyrare premium-alternativ

Läs-appen Instapaper byter strategi och blir gratis för användning, men höjer samtidigt priset för sitt premium-alternativ.

Appen Instapaper är ett populärt alternativ för att spara undan intressanta artiklar och annat för att läsa vid ett senare tillfälle. Appen utvecklades av Marco Arment, men såldes 2013 till Betaworks som nu ansvarar för appen.

Nu har Instapaper uppdaterats till version 6, som ger fler funktioner kopplade till IOS 8, men också en ny prismodell. Tidigare kostade Instapaper pengar att ladda ned, men nu har den blivit gratis. Däremot har priset för Instapaper Premium höjts, från en dollar i månaden (cirka 7 kronor) till 2,99 dollar per månad eller 29,99 dollar för ett helt år, motsvarande cirka 21 respektive 215 kronor.

Textuppläsning

Instapaper Premium ger tillgång till mer avancerade funktioner så som möjligheten att söka i alla text som sparats, samt att markera hur mycket man vill i texten. I gratisversionen är detta begränsat till fem stycken markeringar per månad.

En funktion som är gratis och kommer med den nya versionen är att Instapaper nu kan omvandla text till tal och läsa upp artiklar. Premium-användare kan dock göra spellistor av artiklar som ska läsas upp.

Fler funktioner som kommer både gratis- och premium-användare till del är att Instapaper nu har fullt stöd för tillägg i IOS 8. Det finns både ett delnings-tillägg som gör att det nu går att spara artiklar och länkar direkt i exempelvis Safari, samt ett tillägg i Notiscenter där dagens sparade texter syns.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.