Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Imac med Retina‑skärm kommer snart

Apple är i slutfasen av att testa en ny Imac som kommer att blir snabbare än tidigare, och dessutom ha en högupplöst Retina-bildskärm. Lansering kan ske redan i höst.

En naturlig förväntan på kommande Imac-modeller är att de får Retina-skärm. Apple har hittills endast utrustat sina mindre enheter med detta, som telefoner, surfplattor och bärbara datorer. Den nya Mac Pro har dock stöd för 4K-skärmar vilket tyder på att det snarare är en fråga om när de första stationära datorerna får Retina-upplösning, snarare än om.

Enligt Mark Gurman på 9to5mac testas en ny modell av Imac hos Apple, och en snar lansering kan vara möjlig. Datorn ska enligt uppgift ha en högupplöst Retina-bildskärm och kommer ha snabbare processorer och förbättrade trådlösa antenner. På utsidan kommer den att vara väldigt lik den tunna design som Apple introducerade för Imac 2012.

Gurman citerar källor inom Apple som ska ha testat den nya datorn. Upplösningen är inte känd, men betaversioner av operativsystemet OS X Yosemite har innehållit referenser till bland annat 6400x3600, 5760x3240 och 4096x2304 pixlar.

Enligt källor förbereder Apple också uppdateringar till sina video-appar Imovie och Final Cut Pro med förbättrade verktyg för att redigera högupplöst videomaterial i 4K.

Kan komma med Yosemite

Den nya datorn kan enligt Gurman komma att lanseras så tidigt som denna höst i samband med att OS X Yosemite släpps. Liknande rykten rapporteras av Macnn, som uppger att en ny Imac med 27 tums Retina-skärm kommer att lanseras i oktober, och att den nya datorn även kommer att byta tillverkare av grafikkort från Nvidia till AMD.

Macnn uppger också att det endast är 27-tummaren som får Retina, och anger upplösningen till 5120x2880 pixlar, alltså exakt samma som den 5K-bildskärm som Dell lanserade tidigare den här månaden. Den mindre modellen med skärm på 21,5 tum tros inte få Retina-upplösning förrän nästa år när lämpliga Broadwell-processorer från Intel når marknaden.

Imac-familjen fick en mindre uppdatering tidigare i somras när en ny billigare variant med 21,5-tums skärm lanserades för 10 295 kronor. Det är möjligt att en nya serie Retina-Imacs kommer att säljas jämsides med vanliga modeller utan Retina-skärmar, liknande så som skedde vid lanseringen av Macbook Pro med Retina.

En ny Imac med Retina-skärm skulle onekligen vara en välkommen nyhet för många Mac-användare som har väntat på en stationär dator med Retina-skärm. Det skulle också gå helt i linje med Eddy Cues vittnesmål om att höstens produktutbud från Apple är det bästa han sett på 25 år, om nu inte nya telefoner, Ipad och en klocka räcker som täckning för det påståendet.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.