Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

snabbtitt

Selfie Slam ett narcissistiskt tidsfördriv

Rovio kan mer än att göra Angry Birds-spel. Selfie Slam är en samling tokiga småspel med en mer personlig attityd än många andra.

Rovio ligger bakom succén Angry Birds, men startade tidigare i år märket LVL11 för att utveckla mer experimentiella spel som inte har med de arga fåglarna att göra. En sådan produkt är Selfie Slam, som nu har mjuklanserats i Sverige, Finland och Kanada. En bredare internationell lansering följer inom kort.

Selfie Slam sammanför det narcisstiska tidsfördrivet att ta bilder på sig själv med en serie vansinniga minispel. Genom IOS-enhetens inbyggda kamera fångas spelarens ansikte på en figur i spelet, som sedan kan personifieras ytterligare genom att få olika slags hattar, tröjor, armar och ben. Det finns från början ett basutbud i den virtuella garderoben att välja mellan, och givetvis kan det låsas upp fler utklädnader genom framgång i de olika spelen.

Själva spelandet är sedan inget märkvärdigt. Figuren styrs åt höger eller vänster genom att trycka på skärmen, och hoppar genom att svep uppåt. De olika minispelen består av exempelvis fotboll, kapplöpning över en serie plattformar och ett slagsmål en-mot-en på en arena. Det är knappast något nyskapande, men får en ny dimension av rolighet genom funktionen att lägga till sitt eget ansikte.

Selfie Slam är helt gratis att ladda ned. Det går visserligen att köpa till extra kristaller för att snabba upp spelet, men det är inte på något sätt nödvändigt för att njuta av några minispel och konfigurera sin figur på många olika sätt. Det är ett tokroligt litet spel som lyser av skaparglädje och humor. Nu väntar vi bara på möjligheten att gå en direktmatch mot sina Game Center-kompisar.

Namn
Selfie Slam
Plattform
IOS
Utvecklare
Rovio Entertainment Ltd
Version
1.0.0
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska
Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.