Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Premiär för Apples egna leveransnätverk

Distributionen av det nya systemet IOS 8 var det första som skedde med hjälp av Apples egna CDN-nätverk för distribution av digitalt innehåll.

I början av augusti rapporterade 99mac att Apple byggt ett eget så kallat CDN-nätverk för distribution av stora mängder data. Enligt nätanalysföretaget Deepfield var lanseringen av IOS 8 första gången detta nätverk togs i bruk.

CDN [Eng: Content Delivery Network] avlastar vanliga webbservrar genom att placera ut noder och servrar i olika delar av världen med samma innehåll. Apple har tidigare använt sig av denna tjänst från leverantörer som Akamai och Level 3, men har nu alltså egen kapacitet i USA och Europa. Större delen av trafiken togs hand av Apples egent nätverk under IOS-lanseringen, men på vissa håll användes fortfarande andra leverantörer.

Trafiken på nätverket när miljontals Iphone- och Ipad-användare ville ladda hem den senaste uppdateringen uppges ha varit massiv. Mellan 10 och 20 gånger den normala trafiken för Apple rapporterades, och när trycket var som högst uppmättes en bandbredd på över 3 terabit per sekund.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.