Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tim Cook om vad som kommer efter internet

Den andra delen av Charlie Roses intervju med Apples vd Tim Cook behandlar bland annat frågor om internetsäkerhet, personliga värderingar och miljön.

Den amerikanske tv-profilen Charlie Rose har i sitt egna program intervjuat Apples vd Tim Cook. Den första delen publicerades på programmets webbplats i måndags, och nu finns den andra och avslutande delen.

Sista delen av samtalet med Cook är ungefär tjugo minuter långt, och riktar mer in sig på Cook själv och hur han ser på Apples verksamhet. Inledningsvis berättar Charlie Rose en anekdot från ett tidigare möte med Cook, där han skulle föreslå en fråga inför en annan intervju. Cook uppmanade Rose att fråga "vad kommer efter internet".

Tim Cook berättar att han mest föreslog det för att han var nyfiken på svaret. Något eget svar på vad som kommer efter internet ger han dock inte, men säger att det är något som Apple ständigt funderar på. Han säger att det är lätt för teknikföretag att bli alltför fixerade på nuet, och inte tänka på vad som kommer efter.

I en försmak av intervjun uttalade sig Tim Cook om hur Apple ser på sina kunders personliga integritet och rätten till privatliv. Här följer ytterligare några uttalanden Cook gör under samtalet med Charlie Rose.

Om Tim Cooks personliga värderingar:

"Att behandla människor med värdighet. Att behandla människor lika. Att alla förtjänar en grunläggande nivå av mänskliga rättigheter, oavsett färg, religion, sexuell läggning eller kön. Alla förtjänar respekt, och jag kommer att kämpa för det tills mina tår pekar uppåt."

Om miljön och hotet mot planeten:

"Det är en fråga som vi [Apple] lägger mycket energi på. Vi vill lämna världen bättre än vi hittade den. Det innebär att vi tar bort alla giftiga ämnen ur våra produkter. Vi har gjort det, jag tror att vi fortfarande är det enda konsumentinriktade elektronikföretaget som har gjort det. Det innebär också att vi fokuserar på förnyelsebar energi. Vi har datacenter som drivs helt och hållet av förnyelsebar energi, och kritiker sa att det var omöjligt. Det skulle aldrig gå, vi skulle aldrig komma dit. Men vi är där."

Huruvida framtidens Apple också står i korsningen mellan "teknik och humaniora" som Steve Jobs en gång sa.

"Ja, det gör det. Och du kan se det på produkterna som den här fantastiska klockan. Du kan känna det, och se att i allt vi gör ställer vi oss frågan hur vi förbättrar människors liv och gör det enklare för människor."

Om U2:s nya album som delades ut gratis till alla Itunes-användare.

"Från vårt perspektiv är det ganska enkelt. Vi älskar musik, och vi var förtjusta över albumet. Det är suveränt, om du inte har lyssnat på det så gör det. Vi ville ge någonting till våra kunder, och jag tror att de allra flesta kommer att älska det och uppskatta gåvan. Några kanske inte gör det, men jag hoppas alla gör det."

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.