Uppgradera inte till Icloud Drive direkt

Ikväll släpper Apple en första publik version av IOS 8 och med det kommer användarna att få frågan om de vill börja använda Icloud Drive, för en del användare finns det skäl att avvakta.

Apple har efter flera betaversioner äntligen kommit fram till dagen då de är redo att lansera IOS 8 till världen. Uppdateringen borde dyka upp i Sverige framåt kvällen, vilket är morgon amerikansk tid, och kommer gå att ladda ned via IOS eller Itunes.

I samband med uppdateringen till IOS 8 frågar Apple om du vill börja använda Icloud Drive, lagringsutrymmet i molnet som alla dina enheter kan komma åt för att lagra exempelvis bilder och dokument. Det finns anledning att fundera över det här beslutet en stund.

För alla som synkroniserar sina IOS-enheter med datorn är det bäst att låta bli och välja "Inte nu" då Icloud Drive bara fungerar med enheter som har antingen IOS 8 eller OS X Yosemite. Än så länge har Apple inte gett något lanseringsdatum för sitt nya operativsystem för Mac, men när det är släppt finns alternativet att byta till Icloud Drive kvar.