Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Mer tvåstegsverifiering kommer till Icloud

Apple förbättrar skyddet av Icloud genom att skydda data med tvåstegsverifiering och införa app-specifika lösenord.

Apple har förstärkt skyddet för Icloud genom att utvidga tvåstegsverifiering. Tidigare har bara kontoinformationen skyddats, men från och med idag har även all data som förvaras i Icloud skydd av tvåstegsverifiering.

Tvåstegsverifiering innebär ett extra skydd då det inte bara räcker med lösenordet för att logga in, utan inloggningen måste godkännas från en annan enhet som användaren har tillgång till, eller med hjälp av en återställningsnyckel.

Utöver detta har Apple gjort förändringar för appar från tredje part som använder Icloud för att synkronisera och spara data. Från och med första oktober kommer sådana appar att kräva ett app-specifikt lösenord. Detta lösenord genereras automatiskt och gör att appen kan logga in på Icloud på ett säkert sätt även om den inte stöds av tvåstegsverifiering.

Tack vare detta sparas inte själva Icloud-lösenordet i någon app från tredje part. Icloud stöder upp till 25 olika app-specifika lösenord, och det går att ta bort lösenorden separat eller alla på en gång.

Apples vd Tim Cook sade i en intervju nyligen att Icloud skulle bli säkrare, och att Apple mer direkt skulle uppmana sina kunder att använda tvåstegsverifiering. Nyligen stals privata bilder från ett flertal kändisars mobiltelefoner, varav många verkar ha stulits från säkerhetskopior i Icloud.

Befintliga Icloud-användare som använder tvåstegsverifiering har under dagen börjat meddelas via e-post om förändringarna i tjänsten.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.