Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Lode Runners skapare död

Douglas Smith som 1983 skapade det klassiska datorspelet Lode Runner för Apple II har avlidit.

Spelutvecklaren Douglas Smith som ligger bakom det klassiska spelet Lode Runner har somnat in. 1983 skapade han det kända spelet där en figur ska springa och klättra på stegar för att samla guld medan den undviker jagande vakter. Det släpptes bland annat för Apple II, Atari och Commodore 64, och blev en enorm succé. Spelet har sedan blivit ett av de mest ikoniska spelen någonsin, och har lanserats på i stort sett alla plattformar i olika versioner. Nu senast har uppdaterade utgåvor släppts för Xbox Live Arcade och Windows Phone.

Tozai Games som äger rättigheterna för hans mest kända spel har gjort ett uttalande på sin webbplats:

"Det är med stor sorg som vi idag har fått veta att vår vän och kollega Douglas Smith, skapare av det ikoniska spelet Lode Runner, har gått bort. Våra hjärtan och böner är med Dougs familj under den här svåra tiden. Till Dougs ära uppmanar vi de legioner av Lode Runner-fans överallt att ta ett ögonblick och fundera över era egna minnen av Lode Runner. Vilket bidrag Doug gjorde till spelindustrin."

Jakob Nilsson minns Lode Runner

– Jag spelade aldrig det ursprungliga spelet, men fick uppföljaren Lode Runner: The Legend Returns i julklapp som fjortonåring till familjens Macintosh Performa. Den julen ägnades helt och hållet framför datorskärmen med att snatta guld och undvika de rödklädda vakterna som rusade fram över skärmen. Det unika med spelet var att huvudpersonen var utrustad med en laserpistol, men kunde bara använda den för att skjuta ett hål i marken, som vakterna kunde luras att ramla ned i. Det gick också att välta ut hinkar med färg som fick dem att halka. Det faktum att det gick att spela två samtidigt, och även göra egna banor i spelet gjorde att det gick att köra nästan hur länge som helst.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.