Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Microsoft köper Minecraft

Microsoft uppges förhandla om att köpa den svenska spelstudion Mojang, kända för Minecraft.

Elektronikjätten Microsoft, som förutom operativsystemet Windows också tillverkar spelkonsolerna Xbox, är i förhandlingar om att köpa upp svenska Mojang AB, utvecklarna bakom det populära spelet Minecraft. Detta rapporterar Bloomberg, som också uppger prislappen till över 2 miljarder dollar, motsvarande cirka 14 miljarder kronor.

Affären kan avslutas så tidigt som denna vecka, och om beloppet stämmer är det den största affären för Microsoft sedan Satya Nadella tog över som vd efter Steve Ballmer.

Minecraft har blivit ett av världens mest populära spel och finns tillgängligt för ett stort antal plattformar så som Windows, OS X, Android, IOS, Xbox och Playstation. Om köpet blir av uppges Microsoft fortsätta att erbjuda spelet på andra plattformar.

Upphovsmannen bakom Minecraft heter Markus Persson och är även grundare av Mojang AB. Persson har tidigare uttryckt sig kritiskt till Microsoft och särskilt operativsystemet Windows 8, vilket skulle göra ett eventuellt köp till en oväntad vändning.

Markus Persson har också motsatt sig externa investerare i Mojang AB, och skrev i ett Twitter-meddelande i december 2012 att hans pris var just två miljarder dollar.

Det ska dock tilläggas att Persson också har beskrivit Microsoft som kompisar, och uppgett att de har samarbetat väl vad gäller Xbox-versionen av Minecraft.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.