Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Dell släpper 27‑tums skärm med 5K‑upplösning

Datortillverkaren Dell är först ut med att lansera en skärm med 5K-upplösning. Precis en sådan här panel är vad som behövs för att Apple ska kunna släppa en Imac med Retina.

Rykten och önskemål om att Imac och Thunderbolt-skärmen ska uppgraderas med Retina-upplösningar återkommer och då och då, men tekniken har inte riktigt varit där – förrän nu. Dell lanserar Ultrasharp UP2175K, världens första skärm med 5K-upplösning.

Skärmen mäter 27 tum och får plats med 5 120 x 2 880 pixlar. Det ger 14,7 miljoner bildpunkter, hela 75 procent fler än 4K. Dell får till 218 pixlar per tum, vilket kan jämföras med Apples Macbook Pro med Retina som har 220 pixlar per tum.

Dell vill ha 2 500 dollar för skärmen, motsvarande drygt 22 000 svenska kronor inklusive moms, men riktar sig då till professionella användare med en antireflexbehandlad front som ska motstå både smuts och fingeravtryck. Det ska också göra att den har bra färgåtergivning även i ljusa miljöer.

Det går att vrida skärmen till porträttläge och den kommer med två integrerade högtalare från Harman Kardon, sex USB-portar och en inbyggd minneskortläsare. Skärmen erbjuder två parkopplade Displayport 1.2 och en Mini Displayport.

Ultrasharp UP2175K ska finnas i handeln till årskiftet. Med tanke på prislappen kan det ändå dröja innan Apple lanserar en Imac eller Thunderboltskärm med Retina då de troligen inte är intresserade av att höja priset på sina produkter.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.