Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Vändbar USB-kontakt kan dröja

Läckta bilder tyder på att Apple kommer att förändra utseendet på sin Iphone-laddare, men att en vändbar USB-kontakt kan komma att dröja.

Nyligen rapporterade 99mac uppgifter om att Apple förbereder att uppdatera sina Lightning-kablar med en vändbar USB-kontakt som alltså går att montera åt båda hållen. Bland annat har Apple ansökt om patent för just en sådan kontakt.

Nu rapporterar den amerikanska återförsäljaren Moca.co att Apple inte kommer att skeppa den nya kabeln vid lanseringen av #nästa Iphone, och att den inte heller kommer att komma i år. Moca.co hänvisar till källor hos Apples egna leverantörer som hävdar att de ännu inte tagit emot några ordrar på kablar från Apple.

Lanseringen av USB-sladd med vändbar kontakt kan dröja.

Bild: Moca.co

Uppgifterna bör betraktas i ljuset av att Moca.co inte har några tidigare förutsägelser kring Apple som kan verifiera deras trovärdighet, samt att de erbjuder förhandsbeställningar av sin egen variant av en Lightning-kabel med vändbar USB-kontakt, licensierad och avsedd för Iphone.

Nytt utseende på laddaren

I samband med uppgifterna om Lightning-kabeln hävdar Moca.co att Apple kommer att förändra utseendet på den amerikanska versionen av sin Iphone-laddare. Bilder på en ny laddare har också publicerats på den kinesiska mikroblog-sajten Weibo. Utseendet är inte helt nytt, utan är väldigt lik den australiensiska versionen av laddaren som redan säljs, men med amerikanska kontakter.

Enligt uppgift ska den nya laddaren på fem watt vara något större än den nuvarande amerikanska versionen, men kunna generera två ampere istället för dagens en ampere. Det skulle innebära en kortare laddningstid.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.