Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Parallels Desktop 10 släpps till existerande användare

Existerande Parallels Desktop-användare kan nu ladda ned en ny version av programmet med stöd för OS X Yosemite och Icloud Drive. Nya kunder får vänta ett litet tag till.

Det finns fortfarande tillfällen då Mac-användare behöver tillgång till Windows. Det kan vara jobbet som kräver det för något program, eller för att många spel helt enkelt inte finns för OS X.

Det finns några olika lösningar som innebär att användaren kan köra Windows direkt i sin Mac. Ett alternativ är Apples Boot Camp som dock kräver en omstart av datorn för att byta mellan de installerade operativsystemen.

Ett annat alternativ är #Parallels Desktop som funnits för Mac i över åtta år, nästan lika länge som Apple använt processorer från Intel. Programmet gör det möjligt att köra exempelvis Windows i en virtuell miljö på Mac. Nu meddelar Parallels att befintliga användare kan uppgradera till den senaste versionen, Parallels Desktop 10, redan nu, medan nya kunder får vänta till 26 augusti.

Bland nyheterna finns stöd för kommande OS X Yosemite och Icloud Drive samt stöd för Iphoto-biblioteket. Användare kan med bara ett klick optimera den vituella miljön för olika användningsområden så som produktivitet, spel, design eller utveckling.

Windows-dokument öppnas enligt Parallels upp till 48 procent snabbare och batteritiden förlängs med upp till 30 procent. Se mer av nyheterna i videonklippet nedan.

Befintliga Parallels-användare kan uppgradera via webbplatsen för 510 kronor. Parallels Desktop 10 inkluderar tre månader gratis Parallels Access som gör det möjligt för Mac- och Windows-användare att använda sina datorer från en Ipad.

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.