Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple-leverantören Quanta kritiseras

Förra året undersöktes arbetsmiljön hos Apples leverantör Quanta. Den nyligen publicerade rapporten vittnar om flera brister som Apple valt att kommentera.

Apple har under de senaste åren blivit mer öppna med hur de arbetar med miljöfrågor och arbetsmiljön hos sina underleverantörer. Nyligen rapporterade de också om mångfalden hos sina egna anställda. När det gäller Apples underleverantörer ställer företaget flera krav på hur de ska arbeta och bland annat gör fristående organisationer kontroller för att se till så att kraven efterlevs.

Den amerikanska organisationen Fair Labor Association publicerade under fredagen en rapport där leverantören Quanta kritiseras, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Företaget producerar bland annat Macbook Pro och kan enligt rykten komma att tillverka den omtalade Iwatch.

Rapporten täcker granskningar gjorda i augusti förra året hos två av Quantas anläggningar och kritiserar bland annat luftkvaliteten, mängden arbetad övertid och alltför låg sjukpenning.

Apple kommenterar rapporten med att de under de senaste året arbetat tillsammans med Quanta för att förbättra förhållandena för arbetarna. Apple utför egna årliga kontroller och har utöver dessa också gjort extra granskningar.

"Allt för mycket övertid ligger inte i någons bästa intresse, och vi kommer att fortsätta att arbeta tillsammans med Quanta och våra andra leverantörer för att förhindra det."

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.