Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Färre giftiga kemikalier i Iphone‑fabrikerna

Efter påtryckningar från både kinesiska och amerikanska organisationer meddelar Apple att två giftiga kemikalier inte längre kommer att användas vid montering av Iphone.

För fem månader sedan startade organisationerna China Labor Watch och Green America en gemensam kampanj för att få Apple att sluta använda kemikalierna bensen och n-hexan vid produktionen av Iphone. De två ämnena används i rengöringsmedel och har kopplingar till leukemi och nervskador.

Apple har undersökt 22 fabriker hos sina underleverantörer och rapporterar att de inte fann några bevis på att arbetarnas hälsa är i fara. Företaget inför ändå förbud mot att använda ämnena hos samtliga fabriker som sköter slutmonteringen av Iphone. Det är under den fasen av tillverkningen som det är störst risk att någon arbetare exponeras för kemikalierna.

Apples miljöchef Lisa Jackson skriver också ett brev som publicerats på Apples webbplats där hon skriver att företaget är dedikerade till att arbetarna ska ha en säker arbetsmiljö från skadliga kemikalier. På samma sida finns också Apples specifikation till sina underleverantörer kring olika kemikalier och hur de får användas.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.