Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Mac-baserad hybridplatta på Kickstarter

Modbook är tillbaka med en tredje variant av sin Mac-baserade platta. Den här gången kommer hårdvaran till största delen från en 15-tums Macbook Pro Retina. Företaget söker finansiering via Kickstarter.

Före Apple lanserade Ipad till världen kunde personer sugna på en Apple-surfplatta köpa produkten Modbook. Det var kort och gott en vit Macbook ombyggd till en platta med inbyggt stöd för att rita direkt på skärmen med Wacom-pennor.

Företaget bakom hette Axiotron och de bytte senare namn till just Modbook och släppte den uppdaterade versionen Modbook Pro som istället innehöll delar från 13‑tums Macbook Pro. Mellan de två produkterna lanserade Apple sin egen surfplatta.

Nu har företaget en ny produkt på gång, men inför den här tredje generationen testar de att söka finansiering i förväg via sajten Kickstarter. På grund av det blir kanske inte Modbook Pro X verklighet då projektet än så länge inte har uppnått finansieringsmålet på 150 000 dollar, motsvarande cirka 1 032 000 kronor.

Den här gången baseras plattan på 15-tums Macbook Pro med Retina. Modbook gör några förändringar bland specifikationerna. Bland annat erbjuder företaget mer internminne och större lagringsutrymme än vad Apple gör. Produkten riktar sig till kreatörer som vill kunna rita direkt på skärmen utan att behöva använda en separat ritplatta.

Modbook Pro X tar processor, grafik och skärm från Macbook Pro Retina och stoppar in dem i ett svart chassi som är närmare 1,8 centimeter tjock och väger 2,3 kilogram med samma portar som originaldatorn.

Modbook klarar sig från Apples advokater just för att man inte försöker sälja klonad Apple-hårdvara, utan de modifierar en existerande produkt. I samband med Modbook Pro-lanseringen berättade företagets vd Andreas Haas att Modbook Inc är en Apple Premium Developer och tillverkar ett konverteringskit till Macbook Pro.

Med 26 dagar kvar på Kickstarter har Modbook samlat in 57 615 dollar, lite drygt en tredjedel av målet. Förutom Apples Ipad kommer Modbook Pro X också att möta konkurrens från bland annat Microsofts Surface Pro 3 om den blir verklighet.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.