Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple och Samsung sluter fred utanför USA

Apple och Samsung har i ett gemensamt uttalande meddelat att de kommit överens om att avsluta alla pågående patent-tvister i alla länder utom USA.

Efter två långdragna och uppmärksammade rättegångar de senaste åren verkar Apple och Samsung nu närma sig en fredlig uppgörelse. I ett gemensamt uttalande har de båda bolagen meddelat att alla pågående tvister gällande patent kommer att avslutas, i alla länder utanför USA.

Stämningarna har tidigare haglat åt båda hållen. Apple har beskyllt Samsung för att kopiera design och teknik från hårdvara och mjukvara i Iphone, Samsung å sin sida har kontrat med att Apple använder patenterad trådlös teknik utan tillstånd. Det senaste stora rättsfallet slutade med att båda företagen dömdes att betala skadestånd till varandra, men lägre summor än vad som begärts.

I maj skrev 99mac om att Apple och Samsung inlett förhandlingar om att i framtiden lösa tvister utanför domstol, något som försvårades av att advokater från båda sidorna hade problem att komma överens. Men nu har alltså en viss överenskommelse nåtts, även om pågående rättsfall i USA fortsätter. Inte heller har Samsung och Apple enats om ett licensavtal för varandras patent, enligt Bloomberg.

Trots begränsningarna innebär den nya överenskommelsen att mindre resurser måste läggas på kostsamma och utdragna rättsprocesser som i praktiken inte har genererat något önskvärt resultat för varken Apple eller Samsung.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.