Sony öppnar svensk butikskedja

Sony följer trenden med en egen butikskedja koncentrerad kring det egna varumärket.

I måndags hade Sony premiärfest för sitt första svenska Sony Center i centrala Uppsala. Butiken innehåller innehåller ett relativt brett sortiment av Sonyprodukter inkl datorserien Vaio och exempelvis semi-pro digitalvideokameror.

Butikskedjan drivs av återförsäljare som investerat i ny inredning enligt ett förutbestämt koncept. SonyCenter Uppsala ligger vägg-i-vägg med traditionella hemelektronikbutiken Allradio som driver båda butikerna. Totalt tio butiker väntar på att lanseras inom det närmaste halvåret runt om i Sverige.

Vi talade med ansvariga för Sony Center Uppsala som berättade att butikskedjan är ett initativ av Sony Nordic och att Sverige faktiskt är det sista landet i Skandinavien att få dessa butiker. Idag finns redan liknande koncept i Norge, Finland, Danmark, Island och på Grönland. Ytterligare butiker är på gång i dom baltiska länderna.

Inför premiären har man tagit fram speciella datormöss (se bild ovan). Om du tittar noggrant ser du en liten snubbe som sitter i en fåtölj och kollar på Plasma-TV!

Läs mer:
http://www.sonycenter.se/

Debattera:
AppleCenters och SonyCenters. Vad väntar härnäst? Kommer vi få se fler varumärkesorienterade butiker?

99mac Plus
Du hittar ett komplett bildreportage i Plusforumet!
Läs mer om 99mac Plus!