Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Större modell av Iphone 6 skjuts upp

Nya rykten gör gällande att Apple väljer att vänta med lanseringen av en Iphone med bildskärm på 5,5 tum, detta för att inte den ska konkurrera med mindre Iphone-modeller.

Det råder för närvarande delade meningar om huruvida en #Iphone 6 med 5,5 tums bildskärm kommer att komma samtidigt som de mindre modellerna. Enligt Digitimes ämnar Apple att skjuta på lanseringen av 5,5-tumsmodellen flera månader för att undvika att de två modellerna konkurrerar med varandra. Enligt rapporten, som hänvisar till källor i produktionskedjan, vill Apple undvika att göra som de gjorde 2013 när de släppte Iphone 5S och 5C samtidigt.

Tidigare rapporter har hävdat att den större Iphone-modellen - ibland kallad Iphone Air - skulle släppas senare på grund av problem med tillverkningen, men enligt Digitimes har produktionen inte lidit av sådana problem. Bloomberg rapporterade för sin del förra månaden att de båda modellerna skulle kunna släppas samtidigt i september, och 9to5mac skrev nyligen att Apple ännu inte bestämt sig för om 5,5-tumsmodellen kommer att släppas samtidigt som en på 4,7 tum eller om den kommer att bli senarelagd.

Kan finnas andra skäl

Att Apple skulle välja att senarelägga en lansering för att undvika konkurrens med andra egna produkter verkar osannolikt, och inte i linje med hur de har agerat tidigare. Apple har till exempel under flera år sålt olika Iphone-modeller sida vid sida, då tidigare års Iphone har funnits kvar som ett billigare alternativ. Vad gäller Iphone 5C var det visserligen en ny produkt, men hårdvaran var i princip samma som 2012 års Iphone 5. Apple säljer också två storlekar av Ipad, och både Ipad Air och Ipad Mini lanserades samtidigt utan att Apple verkade bekymra sig för inbördes konkurrens.

Givetvis kan det finnas andra skäl för Apple att vänta med att lansera en Iphone med 5,5 tums bildskärm. I dagsläget får det dock bedömas som oklart huruvida en Iphone Air dyker upp tillsammans med mindre modeller eller inte, men om den gör det bör produktionen av enheterna rimligen ha påbörjats.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.