Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Xiaomi-chef: "Vi är oerhört innovativa"

Kinesiska elektronikföretaget Xiaomi uppvisar fler prov på inspiration - eller kopiering - av Apples produkter, men chefer på företaget menar att det bara handlar om sensationalism från pressen.

Hugo Barra

Nyligen skrev 99mac om hur kinesiska #Xiaomi lånade en powerpoint-presentation från Steve Jobs vid lanseringen av deras nya telefon Mi 4. Hugo Barra menade då att företaget inte alls kopierade Apples produkter, och att det bara rörde sig om tillfälligheter eftersom två lika begåvade designers ofta kommer fram till samma lösningar. Tidigare har också 99mac skrivit om surfplattan Mi Pad och dess likheter med Iphone 5c, med prestanda och aspekt och upplösning på bildskärmen identisk med Ipad Mini med Retinaskärm.

Nu har designen på Xiaomis produkter uppmärksammats även av Cult of Android. Webbsajten jämför bland annat den nya telefonen Mi 4 med Apple-produkter, liksom surfplattan Mi Pad, den svarta tv-boxen Mi Box samt Mi Router Mini som är en trackpad med ett bekant utseende. Även Xiaomis egna butiker verkar skaffa inredning från samma leverantör som Apple.

Hugo Barra säger till The Verge att Xiaomi är ett "oerhört innovativt företag" och anklagelserna att de skulle kopiera Apple är enbart "svepande sensationalistiska påståenden" enligt honom.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.