Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple inför tvåstegsverifiering i Sverige

Apple har idag rullat ut tvåstegsverifiering för Apple ID och Icloud-konton i ett antal nya länder, bland annat Sverige.

Apple har lanserat säkerhetsfunktionen tvåstegsverifiering i ett stort antal nya länder. Tidigare erbjöds det i 11 länder, och nu har antalet ökat till 59 stycken, bland annat Sverige.

Tvåstegsverifiering använder antingen Hitta min Iphone-appen i IOS eller sms för att verifiera inloggning tillsammans med ett lösenord. Detta höjer säkerheten avsevärt då det inte längre räcker med ett lösenord, så även om det skulle falla i orätta händer behövs också användarens telefon för att inloggning ska vara möjlig.

Tvåstegsverifiering aktiveras på webbsidan Mitt Apple ID och gäller för alla konton kopplade till ett Apple ID, så som Itunes Store, App Store och Icloud.

Alla länder som nu har tvåstegsverifiering listas på Apples supportsida.

Viktigt att tänka på

Med tvåstegsverifiering aktiverat kommer du alltid att behöva två av de följande för att hantera ditt Apple ID:
– Ditt lösenord
– En verifierad enhet
– Din återställningsnyckel

Om du glömmer ditt lösenord, kommer du att behöva din återställningsnyckel och en verifierad enhet för att återställa det.

Apple kommer inte att kunna återställa ditt lösenord åt dig.

Du är ansvarig för att förvara din återställningsnyckel på ett säkert sätt.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.