Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Paul McCartney förvandlar album till appar

Beatles-medlemmen Paul McCartney släpper fem av sina mest klassiska soloalbum som nya utgåvor – i form av Ipad-appar.

Paul McCartney behöver troligtvis inte någon närmare presentation. Den tidigare Beatles-medlemmen har haft en hyfsat framgångsrik karriär efter uppbrottet, både som soloartist och med sitt band The Wings.

McCartney har nu släppt fem av sina klassiska album i nya utgåvor, rapporterar The Guardian. Intressant nog släpps albumen i form av Ipad-appar. Varje app kostar 55 kronor, vilket är billigare än vad motsvarande album kostar i den vanliga Itunes-butiken där priset ligger på 99 kronor styck.

I apparna finns förutom själva musiken också fotografier, intervjuer, tidningsurklipp och albumomslag för både albumen och dess singlar, liksom videomaterial i form av dokumentärer och inspelningar från studion. Ljudet uppges vara remastrat, och troligtvis är det fråga om versionerna från det pågående projektet Paul McCartney Archive Collection där Concorde Music Group från 2010 successivt remastrat hans album.

Idén att lansera album i form av appar är inte ny. Tidigare har artister som Björk, Lady Gaga och Jay-Z släppt album på detta sätt. Fördelar med album-appar är att de lätt kan fyllas med extramaterial, och förespråkare för formatet brukar framhäva att det är positivt för musikupplevelsen då det mer liknar aktiviteten att plocka fram och lyssna på en fysisk skiva. Kritiker menar dock att det är begränsande i jämförelse med att ha musiken tillgänglig i Itunes eller på någon strömmande musiktjänst som Spotify.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.