Trådlösa hörlurar

99mac testar JBL Synchros Reflect BT

Musik under träningen peppar lite extra. Nyligen lanserade JBL de trådlösa lurarna Synchros Reflect BT som säger sig vara den "ultimata träningspartnern". 99mac testar på gymmet och i löpspåret.

Det finns flera hörlurar som riktar sig till sportiga användare. En av de senaste modellerna kommer från JBL och heter Synchros Reflect BT. Det är ett par trådlösa in-ear-lurar som tål svett och är utrustade med reflexer på sladden, som går mellan lurarna bakom nacken. 99mac har testat vad de går för i löpspåret och på gymmet för att se vad man får för de omkring 900 kronor som hörlurarna kostar.

I lådan ligger tre olika storlekar på silikonpropparna som ska in i öronen, hörlurarna och en laddningskabel. JBL lovar omkring fem timmars batteritid.

Design och funktioner

JBL Synchros Reflect BT är utformade för att sitta kvar i öronen även under träning och har därför silikonproppar med en bygel som sitter i innerörat. Då det är in-ear-lurar så stänger de effektivt ute ljud från omgivningen. Sladden kan man ha antingen bakom nacken eller, om man tycker det känns bättre, hängande under hakan. Längden går enkelt att justera med ett litet spänne.

Vid vänster öra sitter en kontroll med volymknappar och mikrofon. Det fungerar bra att pausa musiken eller hoppa fram till nästa låt, men det är också allt man kan göra med knapparna förutom att stänga av eller sätta på hörlurarna.

Användning

Jag tog mig ut i löpspåret och besökte gymmet med JBL-lurarna för att testa hur de är under riktiga träningspass. Efter att ha startat och parat lurarna med min telefon var det bara att sätta igång.

Lurarna sitter bekvämt i öronen med de mjuka bågarna i innerörat. Hörlurarna sticker dock ut rätt långt från örat och väger betydligt mer än de vanliga lurarna med sladd jag använder till vardags. Efter att ha justerat bandet bakom nacken och justerat volymen hörs inte längre omgivningen, det är inga problem att överrösta exempelvis den höga musiken på gymmet med sin egen musik.

Min väldigt blandade spellista låter bra i lurarna, men jag behöver ta paus från träningen för att alls uppfatta några detaljer i musiken. Min musik låter helt enkelt tillräckligt normalt för att jag helt kan koncentrera mig på att ta några repetitioner till med skivstången, eller fortsätta uppför backen trots de trötta benen. Samma ljudkvalitet finns i billigare hörlurar, men då får man stå ut med sladd. På en skala mellan budget och premium hamnar de här någonstans i mitten.

Inne på gymmet går det lika bra att lyfta tyngder som att springa på löpbandet. Lurarna håller sig ur vägen och spelar musik med enstaka korta pauser som troligtvis beror på Bluetooth-kopplingen. Jag spelade musik från Spotify, både sparade offline-listor och strömmande.

En morgon ute i löpspåret är riktigt trivsam i solen, men ljudet hackar oftare än inne på gymmet och jag hör mina egna steg och sladdens små rörelser väldigt tydligt, vilket jag också gjorde på löpbandet. Det här är vanligt med just in-ear-lurar och är något man antingen vänjer sig vid och filtrerar bort utan att tänka på det, eller en anledning att välja en annan sorts lurar. Till viss del går det att höja musiken för att minska på "problemet".

Batteritiden på fem timmar verkar stämma bra och borde därmed klara sig under en träningsvecka för alla utom de allra flitigaste motionärerna.

Vad gäller reflexerna på hörlurarna är mina träningskläder och skor redan utrustade med sådana, men det skadar säkerligen inte att ha ännu fler. Om inte annat kan man lysa ner i träningsväskan med blixten på Iphone för att snabbt hitta lurarna i samband med träningen.

Summering och omdöme

Personligen blir jag inte riktigt sams med in-ear-lurar längre. Jag irriterar mig på att höra mina steg och sladdens rörelser, men har inget att klaga på när det gäller hur musiken låter, eller hur lurarna sitter i öronen. För vad man får är det här ett par prisvärda lurar.

Det är trist att det blir små avbrott här och där i uppspelningen av musik, men så länge det bara är enstaka avbrott är det fortfarande mer värt att slippa sladden ner till telefonen.

Fördelar
+ Låter bra
+ Smidigt utan sladd
+ Volymkontroll och mikrofon
+ Sitter bra i öronen
+ Reflexer ger ökad synlighet i mörker

Nackdelar
- Ljudet hackar då och då
- Sticker ut långt från öronen
- Steg, sladdprassel, tuggor låter extra mycket

Skriven av Ida Blix

Idag håller Samsung ett Unpacked-event, där det nya flaggskeppet Galaxy S8 kommer att visas upp. Klockan 17 idag börjar Samsungs presentation.

Igår bröt en brand ut i en Samsung-butik i Singapore. Ingen kom till skada men det är ännu oklart vad som orsakade branden.

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Apple uppdaterar musikrigg-programmet Mainstage till version 3.3, med en lång lista av nya funktioner och åtgärder.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.