Apple beställer rekordmånga Iphone 6 från leverantörer

Apple uppges ha lagt en första beställning på Iphone 6 från sina leverantörer på rekordmånga enheter som överträffar alla tidigare Iphone-lanseringar.

Apple uppges beställa ett rekordstort antal av sina kommande Iphone-modeller. Enligt Taiwan-tidningen Business Weekly (Google-översatt) har Apple lagt en inledande beställning på 68 miljoner enheter av de ny telefonerna, som av press och allmänhet kallas för Iphone 6. Det uppges vara mer än dubbelt så många som den första ordern av Iphone 5 år 2012.

Iphone 6 ryktas komma i två storlekar med bildskärmar på 4,7 och 5,5 tum. Det är i dagsläget inte känt om denna rapporterade order omfattar båda modellerna eller bara den ena.

Vid tidigare lanseringar har tillgången på Apples nya Iphone alltid varit lägre än efterfrågan, vilket har lett till att telefonen snabbt sålt slut i butiker och på webben. Både Iphone 5 och 5S drabbades på så vis av leveransproblem i början, med långa väntetider för köpsugna. Om rapporterna stämmer är detta något Apple har bestämt sig för att inte drabbas av detta år.