Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

USA förbjuder oladdade Iphone på flyg

Oladdade mobiltelefoner eller bärbara datorer kommer inte att tillåtas på flygningar till USA från vissa utländska flygplatser framöver.

Förra året blev det tillåtet att ha elektronisk utrustning så som mobiltelefoner igång under hela flygresan, inklusive start och landning. Oladdade enheter har det hittills inte varit några problem att flyga med, men det blir det ändring på snart då USA:s transportsäkerhetsmyndighet, TSA, inför nya restriktioner efter terrorhot.

Elektronisk utrustning så som mobiltelefoner och bärbara datorer som inte kan startas upp kommer inte att tillåtas ombord på flygningar till USA från vissa utländska flygplatser enligt beslutet som följer efter terrorhot riktade mot passargerarplan från al-Qaida och Nusrafronten, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Myndigheten oroar sig för att mobiltelefoner, surfplattor, bärbara datorer och annan utrustning kan användas som en bomb. TSA vill också se skärpta kontroller av passagerarnas skor.

Redan under helgen ska säkerhetspersonal ha börjat kontrollera mobiltelefoner och annan elektronisk utrustning på flygningar till USA från flygplatser i Europa, Mellanöstern och Afrika. Bland annat har Iphone-modeller och Samsungs Galaxy-telefoner valts ut för den extra säkerhetskontrollen.

Exakt vilka flygplatser som infört de nya kontrollerna har TSA inte gått ut med.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
25 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.