Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple etablerar sig i Saudiarabien via lokal återförsäljare

Bokhandeln Jarir har skrivit avtal om att bli återförsäljare av Apples produkter i Saudiarabien, vilket ska ge bättre tillgång och lägre priser i landet på produkter som Mac, Iphone och Ipad.

I länder där Apple inte har egna butiker är det vanligt att de samarbetar med lokala företag för att sälja och ge support åt sina produkter. Detta sker antingen i form av så kallade "Premium Resellers", butiker helt dedikerade till Apples lösningar, eller på en särskild plats hos en återförsäljare, med konceptet "en butik i butiken".

I Saudiarabien har det hittills saknats auktoriserade Apple-återförsäljare, vilket har resulterat i att produkter som Iphone, Ipad och Mac har varit svåra att få tag på, med väntetider på mellan 3–6 månader vid beställning.

Nu rapporterar Al Arabiya News att Apple slutit avtal med den saudiarabiska butikskedjan Jarir om att bli auktoriserad återförsäljare i landet. Jarir är ursprungligen en bokhandel, men säljer även elektronisk utrustning som kameror, datorer och smarta telefoner. I nuläget finns 13 butiker i Saudiarabien.

Enligt Mohammad al-Aqeel, orförande i Jarirs styrelse, innebär avtalet att kedjan kan öka tillgängligheten på Apples produkter och samtidigt sänka priserna något. Jarir kommer också ta hand om service och support på produkterna.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.