Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nästa Iphone byggs med robotar

Iphone-tillverkaren Foxconn satsar stort på att utrusta sina löpande band med automatiserad arbetskraft. 10 000 robotar kan snart börja jobba.

Foxconn är världens största tillverkare av elektroniska komponenter, och har bland andra Apple, Microsoft, Sony, Nintendo och Blackberry som kunder. Under en bolagsstämma avslöjade koncernens vd Terry Gou att Foxconn planerar att utveckla sin produktionskedja med robotar för att öka sin kapacitet.

Robotarna, som kallas "Foxbots", uppges vara i slutskedet av tester, och kan påbörja arbetet i åtminstone en av Foxconns fabriker inom kort, enligt den kinesiska sajten IT Home [Google-översatt]. Terry Gou antydde också att de första robotarna kommer att arbeta på Apples produkter.

Foxconns robotprogram inleddes redan 2011, men har drabbats av förseningar. I detta skede planeras 10 000 robotar att ta plats längs produktionslinjen för att ersätta mänskliga montörer. En robot klarar att producera 30 000 Iphone-enheter per år, vilket skulle göra att robotarbetarna teoretiskt skulle kunna stå för 300 miljoner telefoner årligen.

Stor investering, men lönsamt

Varje robot kostar mellan 20 000–25 000 dollar, motsvarande 137 000–171 000 kronor, men skulle trots investeringen innebära sparade kostnader för Foxconn. Koncernen har idag över 1,2 miljoner anställda som de betalar lön för, inklusive uppehälle och övertidsersättning.

Trots förstärkningen av robotar kommer dock Foxconns verksamhet även inom överskådlig tid att vara beroende av mänsklig arbetskraft. Företaget anställde nyligen 100 000 nya arbetare, enligt uppgift för att kunna möta produktionsbehovet av Apples nästa generation Iphone.

Apples nästa modell av Iphone förväntas under hösten, enligt rykten planeras lansering den 19 eller 25 september. Under det första kvartalet av räkenskapsåret 2014 sålde Apple 43,7 miljoner Iphone.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.