Tag Heuer förlorar chef till Apple

Klockföretaget Tag Heuer förlorar en av sina högt uppsatta chefer till Apple där han enligt rapporter ska arbeta med Iwatch.

Under de senaste åren har Apple anställt flera personer som kopplats till företagets satsningar på #Iwatch, bland annat experter på sömn, hälsa och träning. Nu får teamet förstärkning från Schweiz. Apple har rekryterat en högt uppsatt chef från klockföretaget Tag Heuer, rapporterar CNBC.

Patrick Pruniaux var tidigare global försäljningschef på Tag Heuer, vilket fortfarande syns på hans Linkedin-profil. Hans nya anställning avslöjades av en chef på moderbolaget till Tag Heuer, LVMH och har också bekräftats av Tag Heuer själva efter att nyheten läckt ut i media.

Apple förväntas lansera Iwatch senare i år med säljstart närmare jul. Enheten sägs få en rektangulär OLED-skärm och flera sensorer för att mäta faktorer relaterade till träning och hälsa.

Pruniaux är inte den första personen från modeindustrin som Apple anställt. Angela Ahrendts började officiellt för två månader sedan och kom från Burberry. Förra året anställde Apple Paul Deneve, tidigare vd för Yves Saint Laurent, som rapporterar direkt till Tim Cook och arbetar med "specialprojekt".