Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

snabbtest

Rolig tårtjakt i spelet Monsters Ate My Birthday Cake

Det senaste spelet som flyttat in i redaktionens Ipad är Monsters Ate My Birthday Cake som visade sig vara riktigt svårt att lägga ifrån sig, på ett bra sätt.

App Store är fylld av spel som inte kostar något att ladda ned, men som sedan är fyllda med olika köp-alternativ för att komma framåt. Monsters Ate My Birthday Cake är inte ett av dessa spel. Det kändes faktiskt bara bra att få betala vetandes att spelupplevelsen kommer vara fri från reklam och ofrivilliga uppehåll.

Cartoon Network står bakom Monsters Ate My Birthday Cake, MAMBC, som bjuder på charm och mycket personlighet. Det påminner en hel del om Zelda men handlar inte om prinsessor i nöd utan om Niko som vaknar upp på sin födelsedag bara för att upptäcka att någon stulit hans tårta! Smulor bildar ett spår ut ur byn där Niko bor och han ger sig så klart ut på jakt efter tjuven.

Niko träffar snart på monster, men de visar sig inte alls vara läskiga och snabbt har han sällskap av ett gäng där varje monster har en användbar egenskap som kan användas för att lösa krångliga hinder längs vägen som är kantad av tårtbitar.

Varje stopp på kartan motsvaras av en bana där spelaren ska få tag i alla tårtbitar, men det finns också mynt och andra bonusföremål att samla in. För att få tre stjärnor i betyg ska banorna ibland lösas på en viss tid, eller utan att någon fiende kommer till skada.

Kontrollerna är intuitiva och vore det inte för all engelsk dialog skulle nog vem som helst finna nöje i spelet. Det blir gradvis svårare och svårare och en del banor får jag göra om ett par gånger för att få full pott.

Omdöme och summering

MAMBC bjuder på mycket spel för pengarna och utmanar spelaren lite mer hela tiden. Det charmiga spelet och de enkla kontrollerna gör det lätt att fastna, men då varje bana är relativt kort går det att spela bara för en stund om saker som jobb eller skola kommer emellan.

Namn
Monsters Ate My Birthday Cake
Plattform
IOS
Utvecklare
Turner Broadcasting System, Inc.
Version
1.0.1
Pris
38,00 kronor
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska
Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.