Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

snabbtest

Goat Simulator bräker inte särskilt högt

Goat Simulator låter spelaren prova på livet som idisslare i en inte alltför seriös simulering. Spelet finns nu även för Mac, men lämnar en hel del i övrigt att önska.

Goat Simulator har fått en viss popularitet på pc sedan det släpptes i april i år, och nu finns spelet även tillgängligt för Mac och Linux, via den digitala spelbutiken Steam.

Som namnet antyder låter Goat Simulator spelaren prova på livet som get. Spelet har av sina upphovsmän liknats vid en skateboard-simulator fast med en get, där poäng ges för att utföra olika tricks eller bara skapa maximal förstörelse. Hur pass väl detta överenstämmer med vanliga getters tillvaro lämnas osagt.

Geten rör sig runt i en 3d-miljö och styrs av mus och tangentbord. Med olika knappar kan geten bräka, slicka på saker, hoppa och stångas. Simulatorn erbjuder två olika kartor att skutta omkring på, och innehåller en mängd framsteg [eng: Achievements] som ger poäng när de utförs.

Hopplösa kontroller och buggig motor

Under ett snabbtest konstaterade 99mac-redaktionen snabbt att upplevelsen att vara get lämnade en hel del i övrigt att önska. Visst var det lite skojigt under några minuter att sätta skräck i lokalbefolkningen, stånga omkull andra getter, knuffa bilar och överlag orsaka så mycket materiell skadegörelse att Michael Bay skulle bli generad.

Goat Simulator bräker dock inte särskilt högt, varken som simulator, spel eller tidsfördriv. Till att börja med är kontrollerna hopplösa. Det känns inte alls som att kontrollera en smidig bergsget, utan snarare som att försöka styra en leksakshäst på hjul.

Goat Simulator började som ett skämtsamt internt teknikdemo hos utvecklaren Coffe Stain Studios, och det märks verkligen. Grafiskt sett ser Goat Simulator ut att vara från början av 2000-talet, och fysikmotorn hade behövt trimmas åtskilliga månader till. Människorna i spelet rör sig som robotar, och faller ihop som ledlösa trasdockor. Bilar exploderar så fort de blir nuddade av gethornen.

Spelet plågas dessutom av buggar som att väggar försvinner, geten fastnar mellan saker och människor som flyr i panik blir stående på ett ställe, ofta med föttern en halvmeter upp i luften. Goat Simulator kallas visserligen för betaversion, men utvecklaren tar ändå betalt för produkten och ett visst minimum av kvalitet borde därför finnas.

Naturligtvis ska det här inte tas för en seriös husdjurs-simulator, men krav på underhållning är ändå något som bör ställas. Här faller Goat Simulator ganska platt – det är helt enkelt inte särskilt roligt. Efter en kort stund finns det inte mycket mer att göra, och den buggiga spelmotorn tillsammans med den fula grafiken och de undermåliga kontrollerna bidrar till att snabbt suga glädjen ur spelet.

Goat Simulator går att ladda hem från Steam för 9,99 Euro, motsvarande 92 kronor. Det är alldeles för mycket pengar.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.