Skype upphör med support för äldre Mac‑klienter

Äldre versioner av Skype för Mac kommer inte längre att få support från Microsoft som vill få användarna att uppdatera till den senaste versionen.

Skype ägs numera av Microsoft och används populärt för ip-telefoni och meddelanden mellan olika plattformar och enheter. Nu meddelas via deras blogg att support för äldre versioner av Skype-klienter för datorer kommer att upphöra, inklusive versioner av Skype för Mac.

När exakt supporten kommer att upphöra meddelas inte, men någon gång "under de kommande månaderna" skriver företaget. Mobila versioner av Skype kommer inte att påverkas.

Det är version 6.14 och äldre som ska fasas ut, den nuvarande versionen för Mac är 6.18. Microsoft vill att så många som möjligt kör de nyaste versionerna av programmet för att funktioner ska vara kompatibla hos så många användare som möjligt. Det kommer att underlätta för utvecklarna att ha en gemensam grund att utgå ifrån framöver.

Den nuvarande versionen av Skype har flera funktioner som inte fungerar på äldre versioner, exempelvis går det att skicka meddeladen till kontakter som inte är online.

Användare kan använda programmets inbyggda funktion för att leta upp den senaste versionen, eller ladda ned den från programmets webbplats.