Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Skype upphör med support för äldre Mac‑klienter

Äldre versioner av Skype för Mac kommer inte längre att få support från Microsoft som vill få användarna att uppdatera till den senaste versionen.

Skype ägs numera av Microsoft och används populärt för ip-telefoni och meddelanden mellan olika plattformar och enheter. Nu meddelas via deras blogg att support för äldre versioner av Skype-klienter för datorer kommer att upphöra, inklusive versioner av Skype för Mac.

När exakt supporten kommer att upphöra meddelas inte, men någon gång "under de kommande månaderna" skriver företaget. Mobila versioner av Skype kommer inte att påverkas.

Det är version 6.14 och äldre som ska fasas ut, den nuvarande versionen för Mac är 6.18. Microsoft vill att så många som möjligt kör de nyaste versionerna av programmet för att funktioner ska vara kompatibla hos så många användare som möjligt. Det kommer att underlätta för utvecklarna att ha en gemensam grund att utgå ifrån framöver.

Den nuvarande versionen av Skype har flera funktioner som inte fungerar på äldre versioner, exempelvis går det att skicka meddeladen till kontakter som inte är online.

Användare kan använda programmets inbyggda funktion för att leta upp den senaste versionen, eller ladda ned den från programmets webbplats.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.