Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Keyme lagrar dina nycklar digitalt

New York-baserade företaget Keyme låter användare lagra sina nycklar digitalt. Skulle det behövas kan kopior skrivas ut i kiosker eller hos den lokala låssmeden.

Det smarta hemmet med det lika smarta låset kopplat till en smart telefon är fortfarande en bit bort för de allra flesta av oss som använder vanliga fysiska nycklar för att öppna upp dörrar hemma eller på jobbet. Då och då försvinner nycklar, blir stulna eller glöms bara bort och en låssmed behöver tillkallas.

New York-baserade Keyme har tagit fram en app som lagrar digitala kopior av användarens nycklar säkert i molnet till den dagen då personen behöver dem. Med appen fotograferas nyckelns båda sidor mot ett vitt papper. Appen sparar sedan nyckeltypen och en serie av nummer som fungerar som instruktioner för vilken låssmed som helst.

Om användaren behöver göra kopior någon gång kostar det 10 dollar att låsa upp informationen plus det som den lokala låssmeden vill ha för att göra kopian. Själva Keyme-appen är gratis och samma gäller för att skapa ett konto som kan lagra obegränsat med nycklar.

New York-borna kan också göra nycklar i självbetjäningskiosker på några platser runt om på Manhattan. Keyme finns än så länge bara i den amerikanska versionen av App Store, men har en intressant affärsidé som säkerligen kan tas internationellt.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.