Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Parallels Access får stöd för Iphone

Med Parallels Access kommer användare åt sin Mac eller pc från sin mobila enhet. I en ny version kommer både nya funktioner och stöd för Iphone.

Företaget #Parallels är kanske mest kända för möjligheten att virtualisera Windows på Mac. Men de har också sedan snart ett år tillbaka en tilläggstjänst för mobila enheter, #Parallels Access, som 99mac skrev om när den kom för Ipad.

Med Access kommer användare åt program i sin Mac eller pc direkt i sin surfplatta och nu kommer också stöd för Iphone och Android. Access har stöd för gester, använder IOS inbyggda tangentbord med autokorrigering och smarta funktioner för att zooma och klicka som tillsammans gör det enkelt och smidigt att använda datorn via sin mobila enhet.

Förutom att Access blir en universalapp kommer nya funktioner som att kunna ändra skärmupplösning, väcka en dator ur viloläge och det går också att registrera sig för tjänsten och logga in med sitt Facebook-konto.

Användare startar och använder program i den över nätet anslutna datorn via en meny som liknar OS X:s Launchpad särskilt gjord för Parallels app. Det går att hoppa mellan program med gester och numera kan användaren använda den inbyggda mikrofonen i Ipad eller Iphone för inmatning i datorn.

Parallels lägger till en filhanterare så att användare kan komma åt sina filer i datorn med ett Finder-liknande gränssnitt. Ipad-versionen får en vy som delar skärmen, medan Iphone-varianten är anpassad för den mindre skärmen.

Det går att testa tjänsten gratis under 14 dagar, men sedan kostar det från 149 kronor om året för tillgång till upp till fem datorer.

Namn
Parallels Access
Plattform
IOS
Utvecklare
Parallels, Inc.
Version
2.0.0
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska med flera, ej svenska

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.