Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nest Protect åter tillgänglig

Nest Protect finns nu tillgänglig att köpa igen efter att den smarta rökdetektorn återkallades och togs bort från butiker tidigare i år. Priset har också blivit lägre.

99mac har tidigare skrivit om Tony Fadells företag #Nest, som gjort den smarta termostaten med samma namn, och senare även rökdetektorn Protect. En av funktionerna hos Nest Protect var möjligheten att stänga av varningssignalen vid falskt alarm genom en handrörelse framför detektorn.

Tester hos Nest visade dock att den funktionen under vissa omständigheter kunde leda till att alarmet omedvetet stängdes av, vilket innebar en potentiell säkerhetsrisk. Därför beslöt Nest att sluta sälja rökdetektorn tills problemet kunde lösas. Det amerikanska konsumentverket CPSC gick också ut och uppmanade användare av produkten att antingen lämna tillbaka den eller stänga av handrörelse-funktionen. Cirka 440 000 enheter berördes av det så kallade återkallandet.

företagets blogg meddelas nu dock att Nest Protect åter finns tillgänglig att köpa, och samtidigt har priset sänkts från 129 dollar (856 kronor) till 99 dollar (657 kronor). Rökdetektorn finns i dagsläget endast tillgänglig i USA och Kanada. Det tidigare problemet med Protect har nu lösts genom att funktionen att stänga av larmet med en handrörelse helt har plockats bort.

Nest passar också på att skriva om hur de Protect-enheter som hittills sålt har bidragit till att samla ihop data om kolmonoxid-halter i amerikanska hem. Över 400 människor beräknas dö i av kolmonoxid-förgiftning varje år i USA, och data som Protect anonymt samlar ihop kan bidra till en bättre förståelse för hur utsläpp av den lukt- och smaklösa gasen går till.

Enligt en rapport (PDF) om kolmonoxid som Nest släppt visar ihopsamlad data att över en miljon hushåll i USA kan utsättas för förhöjda halter av gasen varje år. Nest Protect varnar för kolmonoxid genom en kombination av lampor, ljud och via användarens mobiltelefon.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.