Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple startar utbytesprogram för Iphone-laddare

Apple inleder ett utbytesprogram för vissa Iphone-laddare som såldes med Iphone 3GS, Iphone 4 och Iphone 4S. Laddarna kan i vissa fall överhettas och innebära en säkerhetsrisk.

Apple har idag annonserat ett utbytesprogram för vissa typer av Iphone-laddare på 5 watt som skeppades tillsammans med Iphone-modellerna 3GS, 4 och 4S. Det gäller också laddare som såldes separat under perioden mellan oktober 2009 och september 2012.

Anledningen är att laddarna i vissa fall kan överhettas, och innebära en säkerhetsrisk. Programmet omfattar laddare med modellnumret A1300, vilket enkelt går att avläsa på kontakten. Bokstäverna CE står också tryckta i grått på de gamla modellerna. Nya laddare utan tillverkningsfelet har istället modellnumret A1400 och bokstäverna CE tryckt i kontur.

Utbytet sker hos Apples egna butiker eller hos en auktoriserad återförsäljare. Det går också att få en ny laddare skickad till sig genom att kontakta Apples tekniska support. Kunder som betalat för en ny laddare på grund av detta problem kan kontakta Apple för ersättning. Apple skriver:

"Kundsäkerheten är alltid högsta prioritet för Apple och vi har själva beslutat att byta ut alla påverkade strömadaptrar mot nya, omdesignade adaptrar utan extra kostnad. Vi uppmanar alla kunder att byta ut alla påverkade adaptrar mot nya så snart som möjligt med hjälp av metoden nedan."

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.