Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple nekar appar som ger belöning för att se på videoreklam

App Store-teamet på Apple har blivit hårdare mot appar som försöker lyfta fram andra utvecklares appar eller som ger belöningar till användarna för att de ser på videoreklam.

Med IOS 8 kommer flera välkomna förändringar till App Store. Apple vill bland annat göra det lättare att hitta bland apparna. Men det verkar som att företaget vill att utvecklarna håller sig borta från att försöka guida användare till specifika appar andra än sina egna. Nyligen har Apple börjat neka appar som belönar användare för att se på videoreklam eller dela saker via sociala medier, rapporterar Tech Crunch.

Flera apputvecklare rapporterar att de har fått appar nekade av Apple med hänvisning till två paragrafer från sina riktlinjer för utvecklare.

2.25: Appar som visar appar andra än din egen för köp eller marknadsföring på ett sätt som liknar eller är förvirrande med App Store kommer att avvisas, om de inte är utformade för ett specifikt godkänd behov (till exempel vårdledning, flyg, tillgänglighet, etc.) eller ger betydande mervärde för en utvald grupp av kunder.

3.10: Utvecklare som försöker manipulera eller lura recensioner eller topplistor i App Store med falska eller betalda recensioner, eller andra olämpliga metoder kommer att tas bort från IOS Developer Program.

En utvecklare fick sin app nekad, trots att den blivit godkänd vid fyra tidigare tillfällen. När han frågade efter tydligare förklaringar svarade Apple att problemen gällde att "marknadsföra andra appar än sin egen" och att "erbjuda belöningar i spelet för att få användare att se på videoklipp om appar från andra utvecklare".

Tech Crunch skriver att Apple inte bara nekar apparna för att de marknadsför andra appar eller ger belöningar till användare, det handlar också om att förhindra fusk eller försök att manipulera topplistorna i App Store.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.