Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Hackare kommer runt aktiveringslåset i IOS

Två hackare har hittat en ett sätt att komma runt Apples aktiveringslås av IOS-enheter. De hörde av sig till Apple i mars, men då de inte fick något svar har de nu beslutat sig för att släppa ett verktyg för att utnyttja säkerhetsbristen.

Apple lanserade ett aktiveringslås i IOS 7 som innebär att en enhet kräver att användaren loggar in med samma Apple ID som användes för aktivera enheten även om enheten formateras och operativsystemet installeras på nytt. Funktionen är tänkt att avskräcka tjuvar från att stjäla Iphone, men enligt gruppen Duolci, Icloud baklänges, finns det ett sätt att komma runt aktiveringslåset. Den nederländska sajten De Telegraaf rapporterade först om hacket under gårdagen.

Via gruppen Duolci:s webbplats finns instruktioner om hur man går tillväga för att låsa upp en IOS-enhet. För att komma runt aktiveringslåset är det en rad kod som ska läggas till i datorns hosts-fil, och sägs fungera på alla operativsystem.

Hosts-filen används för att koppla ihop värdnamn med IP-adresser och kan ändras för att omdirigera trafik från den avsedda destinationen till något annat ställe – i det här fallet skickas trafik till Duolci:s webbplats istället för Apples servrar. Efter att filen ändrats ska Itunes öppnas och den låsta enheten anslutas via USB. 99mac vill poängtera att det inte är någon bra idé att ändra i sin hosts-fil och ansluta till okända servrar och avråder från detta.

Gruppen säger sig ha arbetat på sitt hack under flera månader och att de kontaktade Apple om säkerhetsbristen i mars i år. Först under gårdagen ska Apple ha hört av sig till en av medlemmarna som via Twitter svarar att det nu är för sent.

Hackarna säger att deras projekt blivit en enorm framgång och säger att tiotusentals enheter låsts upp på kort tid. Deras verktyg är enligt webbplatsen "byggt med kärlek för att ge människor en andra chans att få sina I-enheter att fungera igen" och att det "bara är för personligt bruk" , men kan så klart lika gärna användas för att låsa upp tidigare oanvändbara stulna enheter. Många stulna Iphone säljs vidare på svarta marknaden i exempelvis asiatiska länder.

Apple har än så länge inte velat ge några kommentarer kring frågan.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.