Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Kickstarterprojekt

Augment vill skydda och ladda Iphone

Augment från Rubix har som mål att vara ett smidigt skal och laddare gjort i två moduler. Projektet tar nu emot finansiering via Kickstarter.

På finansieringssajten Kickstarter brukar det då och då dyka upp intressanta projekt som lovar att göra vardagen lite enklare. Företaget Rubix vill med sitt koncept Augment lösa problemet med att på ett smidigt sätt ladda batteriet på Iphone.

När batteriet på Iphone tar slut mitt på dagen finns det i princip två alternativ - antingen att ladda med en vanlig laddare, ett löst batteri eller att montera telefonen i ett så kallat batteripack, ett skyddande skal som tillför både vikt och utrymme. Rubix lösning är en tvådelad produkt som både är ett skal och en laddare.

Laddningsdelen kan tillföra 60 procent batterikraft och är en liten modul som monteras på undersidan av telefonen. Vid behov av extra skydd kan laddningsmodulen kompletteras med ett skydds-skal i samma blockiga design.

Laddningsmodulen väger bara 38 gram, vilket gör att den lätt borde gå ner i en ficka och kan bäras omkring på tills den behövs. En LED-indikator visar också om telefonen laddas.

För tillfället har Augment samlat ihop närmare 15 000 dollar, motsvarande drygt 98 000 kronor. För att nå målet och gå till produktion behövs 17 000 dollar, cirka 112 000 kronor. Det återstår 29 dagar av projektet, så den som är intresserad av att finansiera har en stund på sig.

För den som vill gå med i projektet kostar det från 35 dollar eller 230 kronor för att få en laddare. För både skal och laddare är priset 55 dollar, cirka 362 kronor. För leveranser utanför USA tillkommer dessutom motsvarande 66 kronor i frakt.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.