Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tele2 Arenas nya app ger publiken fler möjligheter

Besökare till Tele2 Arena kan nu vara med i omröstningar, visa upp bilder på storbildskärmarna eller se matchen ur nya vinklar direkt i sina smarta mobiler eller surfplattor. 99mac kikar närmare på nyheterna.

Förra sommaren hölls det första evenemanget i Tele2 Arena i Stockholm, hemmaarena åt fotbollslagen Djurgården och Hammarby. Från start har fokus legat på att göra en modern och digital arena. Det finns ett väl utbyggt wifi- och mobilnät för att tiotusentals besökare ska kunna använda sina mobiler och surfplattor och dela med sig av sina upplevelser på plats.

Med en ny version av arenans egna app, som för enkelhetens skull också heter Tele2 Arena, får besökarna nya möjligheter att uppleva matcher eller spelningar. 99mac har besökt arenan för att undersöka hur nyheterna fungerar i praktiken.

Det är Cisco:s system Stadiumvision Mobile som ligger till grund för appens nya funktioner och Tele2 Arena är först ut i Europa med att använda systemet. Beroende på evenemang och arrangör kommer besökare att kunna delta i omröstningar om exempelvis vem som är matchens bästa spelare, eller vilken låt som ska avsluta konserten. Det går att visa upp sina bilder från Instagram eller Twitter direkt på storbildsskärmarna runt om i arenan och se evenemanget ur olika vinklar direkt i sin mobil eller surfplatta.

Appen finns ute i App Store och Google Play och kommer att kunna användas för första gången under matchen mellan Djurgården IF och IFK Göteborg på onsdag. När 99mac besökte arenan under förmiddagen tränade Djurgården på planen i ett lätt duggregn medan vår redaktör Ida Lindkvist tacksamt nog kunde stå inomhus eller under tak och testa appens nyheter.

Steg ett är att ansluta till arenans wifi och förstås ladda ned gratisappen. Med det ur vägen går det att hoppa mellan de uppsatta kamerorna för att se vad som händer på planen ur olika vinklar. Det blir viss laddningstid ibland, men fungerar ändå smidigt.

Exakta funktioner beror på evenemang och arrangör, och 99mac får veta att förutom de fasta kamerorna kan det finns rörliga kameror som tar exempelvis närbilder. Den nuvarande placeringen kan också komma att ändras beroende på önskemål från publiken.

Förutom att se nya vinklar direkt gör appen det också möjligt att se repriser upp till 30 sekunder bakåt.

Den nya appen har också kopplingar till sociala medier. Det går att delta i omröstningar som visas på storbildsskärmarna runt om i arenan eller visa upp sina egna bilder från Instagram eller Twitter via utvalda så kallade hashtags.

Nyheter i Tele2 Arena version 1.3.0
Alla funktioner anpassas efter evenemang och arrangör.

  • Se högkvalitativa livesändningar med upp till fyra olika kameravinklar direkt i mobilen

  • Se repriser på upp till 30 sekunder

  • Publicera bilder via Instagram eller Twitter på arenans storbildskärmar via utvalda hashtags.

  • Röstningsfunktion direkt i appen, rösta på bästa spelare eller var med och välj sista låten

Namn
Tele2 Arena
Plattform
IOS
Utvecklare
Tele2 Sverige AB
Version
1.3.0
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska
Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.